» » » Az ÁNTSZ minden szabad-strandot bezáratott a Velencei-tó környékén

commons.wikimedia.org


Ha ennek ellenére mégis belemegy a vízbe, akkor 30.000 Ft-ra is megbírságolhatja a rendőr.

Mindegyik Velencei-tavi szabad strandot bezáratott az ÁNTSZ – adták hírül az M1 péntek esti hírműsorában.

A hatóság állítása szerint nem a vízminőséggel van gond, hanem azzal, hogy a szabad strandok engedély nélkül működnek: a közegészségügyi feltételeknek nem felelnek meg, nincsenek vízi mentők és elsősegélynyújtó állomások a környéken.

A járási kormányhivatal arra kötelezte a strandok működtetőit, hogy 8 napon belül helyezzenek ki fürdést tiltó táblákat a parton és a lépcsőket is távolítsák el. Aki ennek nem tesz eleget, az 1 millió Ft-os bírságra is számíthat, amit több alkalommal is kiszabhatnak. Ugyanakkor, ha valaki a tiltás ellenére a vízbe merészkedik, az önkormányzat vagy a rendőrség 30.000 Ft-os bírságot is kiszabhat rá.

Dávid Zoltán egyik strandüzemeltető azt nyilatkozta: a tájékoztatást július végén, a strandszezon kellős közepén kapták meg, értelmesebb és zökkenőmentesebb lett volna, ha a hatóságok hamarabb szóltak volna.

Gárdony fideszes polgármestere beszámolt arról, hogy a kormány 15 milliárd Ft-ot biztosít a városnak, amiből a jövőre elkezdődhetnek a tó partszakaszainak felújítása.



«
Next
Újabb bejegyzés
»
Previous
Régebbi bejegyzés

Nincsenek megjegyzések:

Leave a Reply