» » » Szept. 9-én itt az új iPhone

Kép: pixabay.com


Az Apple elküldte a meghívókat az USA legjelentősebb újságíróinak, és ezekből kiderült, hogy szept. 9-én jelennek meg új iPhone 6S és 6S Plus okostelefonok. A megerősített alumínium házon kívül, ami a készülék elhajlását fogja megakadályozni, még egy óriási újítással készült az Apple:

12 megapixeles lesz a kamera szenzora. 


Utoljára 2011-ben, az iPhone 4S kamerájában nőtt a felbontás, és az Apple most is csak azért mert változtatni, mert az A9 rendszerchip jelfeldolgozó egysége a megszokott minőségben tudja majd rögzíteni a képeket. Ez a chip már a 4K videofelvételt is támogatja.

Az előlapon lévő FaceTime kamera 720p felbontásban lassított felvételeket tud rögzíteni, és kibővül egy vakuval. Ehhez nem szerelnek ledeket az előlapra, mert a vaku úgy működik majd, mint a Mac gépeken a PhotoBooth nevű szoftver. Fehéren villan egyet a kijelző, abban az esetben, ha rossz fényviszonyok közt próbálunk szelfizni.

Sajnálatos módon semmiféle hír nem érkezett arról, hogy mikor lesz utódja az olcsóbb iPhone 5C modellnek. A híresztelések szerint az Apple dolgozik egy 4 colos készüléken, ami ugyanazt tudja, mint a múlt évi iPhone 6, és állítólag 3,5 colos prototípusokkal is kísérleteznek.

Siri lesz a sztár


Az okostelefonokon kívül az Apple TV is kaphat egy kis renoválást, a híresztelések szerint a médialejátszóban is megjelenik a Siri hangvezérelt asszisztens. Erre utal a sajtómeghívó szövege is:

„Hey Siri, give us a hint”

Ha ugyanezt most bemondjuk a telefonon a Siri-nek, akkor az asszisztens elkezd velünk incselkedni, olyan válaszokkal, hogy „biztos olyan gyerekek voltunk, akik karácsony előtt titokban kinyitották az ajándékokat”. Érdemes kivárni szeptember 9-ét, az Apple online stream-en is közvetíti a bemutatót.«
Next
Újabb bejegyzés
»
Previous
Régebbi bejegyzés

Nincsenek megjegyzések:

Leave a Reply