» » » A jövőben rövidebb lesz a nyári szünet?

Kép: pixabay.com


A kormány fontolgatja a nyári szünet lerövidítését is, bár az ötlet még eléggé képlékeny. Czunyiné Bertalan Judit közoktatásért felelős államtitkár júliusban beszélt az ATV-ben erről a lehetőségről. Mint mondotta, alapvetően nem a vakáció lefaragásáról, hanem a tanítási napok átrendezéséről van szó.

Az intézkedéssel szinkronban tehát növelnék az őszi, a téli és a tavaszi szünet időtartamát. Czunyiné szerint több ok miatt is ideje elgondolkodni a tanév átrendezésén. Főként azért, mert jelentős terhet ró a magyar családokra, hogy megoldják a gyerekek nyári elhelyezését 2 és fél hónapon át.


Megérkezhet a 9 évfolyamos iskola


A köznevelés tartalmi megerősítését támogathatja a 9 évfolyamos iskola, amelynek bevezetéséről a köznevelési államtitkár szerint nemsokára társadalmi vita indul.

A 9 évfolyamos iskola az egyik lehetséges jó válasz a köznevelés tartalmi megerősítésére a köznevelési államtitkár szerint. A tervezett változtatás társadalmi vitája a szakmai egyeztetések után a közeljövőben elindulhat – jelentette ki Czunyiné Bertalan Judit egy tanévnyitó konferencián, Budapesten.






Az államtitkár júniusban még azt mondta, a kormány akár még a nyáron dönthet az ügyről. Czunyiné Bertalan Judit akkor azt is közölte, hogy a 9 évfolyamos iskola előkészítéséhez megvizsgáltak több hasonló iskolarendszert, és az OECD-től is kértek véleményt.
Azt sem tartja kizártnak, hogy a 9 évfolyamos iskolarendszer bevezetésével együtt más változások is lesznek.











«
Next
Újabb bejegyzés
»
Previous
Régebbi bejegyzés

Nincsenek megjegyzések:

Leave a Reply