» » » A britek nagy része szerint komoly problémát jelent a bevándorlás

Illusztráció! Kép. pixabay.com


Soha nem nyugtalankodtak még ilyen mértékben a britek a bevándorlás miatt egy közvélemény kutatás napokban közzétett adatai alapján.

Az Economist és az Ipsos Mori vizsgálatát ismertetve a The Telegraph című újság szombaton arról írt, hogy a választókorú brit lakosság 50 %-a sorolja a legnagyobb gondot okozó problémák közé a migrációt. Ez a legmagasabb mérték, amelyet a bevándorlás tekintetében eddig feljegyeztek a havi rendszerességgel készült közvélemény kutatásban. Júliusi adatokhoz képest 8 %-os növekedés tapasztalható.

Az bevándorlás elsősorban a calais-i menekültválság miatt vált a britek egyik legnagyobb aggodalmává az indoklások szerint. Az Egyesült Királyságot és Franciaországot összekötő Csatorna-alagút francia oldalán több 1.000 menekült gyűlt össze a megfelelő alkalomra várva, hogy vonatokra vagy kamionokra felszökve bejussanak a szigetországba. A helyzet a nyár közepén volt a legsúlyosabb, akkor akár 2.000-en is megpróbáltak behatolni az alagút területére naponta. Azóta ez a szám a fokozott biztonsági intézkedéseknek köszönhetően nagyságrendekkel, 100 - 200 közé mérséklődött.

A vizsgálat szerint a bevándorlás okozza messze a legégetőbb problémát a britek számára, az állami egészségügyi szolgálat működése 37 %-uk, a gazdasági helyzet pedig mindössze 27 %-uk szerint tartozik a legjelentősebb problémák közé.
Az 50 %-ról szólva Bobby Duffy, az Ipsos Mori társadalomtudományi kutatásokért felelős igazgatója kijelentette: "Ha egy bizonyos ügy eléri ezt az arányt, az általában azt jelzi, hogy a közvélemény szerint azonnali cselekvésre lenne szükség".





Az idősebbeket különösen nyugtalanítja a bevándorlás: a 65 év felettiek 64 %-a, illetve az 55 - 64 év közöttiek 62 %-a sorolta a legnagyobb nehézségek közé. Az összes válaszadó közül a vidékiek 2/3-a, a városiaknak viszont csupán a 37 %-a vélekedik így.

A legjelentősebb ügyeket egyenként megnevezve úgyszintén a migráció kérdése az első: 32 % tartja a legkomolyabb problémának. A 2-ik helyen a gazdasági helyzet ügye szerepel 13 %-kal.















«
Next
Újabb bejegyzés
»
Previous
Régebbi bejegyzés

Nincsenek megjegyzések:

Leave a Reply