» » » Ön napi 2 szál legális cigit szív. Valamint a gyermeke is!

Kép: pixabay.com


Plusz, amit illegális helyekről szerez be. Rosszabbul állunk, mint a tüdőrák.

2015. január eleje és május vége között mindösszesen 2,8 milliárd szál cigaretta került hazánkban legális forgalomba, amíg tavaly ugyanebben az időszakban ennél 100 millió szállal több - tette közzé beszámolójában a NAV.

Íme, még egy kis adat: 2013-ban 4 milliárd, 2012-ben pedig 5 milliárd szál cigaretta került eladásra.

Nemigen a nemzet nikotinfüggőségének csökkenése áll a háttérben, hanem egyrészt az, hogy megnőtt a kereskedelembe kerülő zacskós dohány mennyisége (eléggé drága mára a cigi, így sokan maguknak sodorják, így adva extra lehetőséget a tüdőráknak). Másrészt jó kis ukrán, román és egyéb kartonok fogynak kéz alatt, odacsapva az adóbevételeknek, közvetve - legyünk egy kicsit demagógak – többek között az egészségügytől, onkológiától szedve el a pénzt.

Slukk





A Napi Gazdaságban olvasható, hogy a korábbi évek csökkenésével ellentétben, ez évben növekedtek az adóbevételek az ágazatban. Mindeközben az első félévben 310 büntetőeljárás indult dohányáruk illegális behozatala miatt; a NAV 25 millió szál cigarettát foglalt le, a tétel értéke összesen Kb. 1 milliárd Ft.

És hogy végig le legyen vezetve a fenti hatásvadász cím: 2,8 milliárd szál 10 millió állampolgárra, tehát fejenként 280 szál, mindez 5 hónapra, vagyis havonta 56. Ez osztva 30-cal... Jó, a másodikat nem mindig szívja végig az ember. És a gyereke sem.












«
Next
Újabb bejegyzés
»
Previous
Régebbi bejegyzés

Nincsenek megjegyzések:

Leave a Reply