» » » Ezzel a 12 éves kissráccal megtörtént a múzeumlátogatók rémálma

Forrás: youtube.com


A Tajvanon rendezett tárlaton Leonardo da Vinci és kortársainak műveit mutatják be. Paolo Porpora Virágok című festménye azonban nem úszta meg ép bőrrel a kiállítást.

Megbotlott és ököl nagyságú lyukat vágott egy 1.500.000 dollár (Kb. 394 millió Ft) értékű festményen egy 12 éves kisfiú Tajvanon - adta hírül a Slate. Az esetről felvételt is készített a múzeum egyik biztonsági kamerája.







Ezen a videón jól látható, hogy egy valamilyen üdítőt fogyasztó kissrác egyszer csak elveszíti az egyensúlyát és épp abba az irányba dől, ahol Paolo Porpora 17. századi olajfestményét, a Virágokat állították ki. A fiúnak sikerül az egyik karja mellett az üdítős dobozzal is megállítania az esést, emiatt azonban egy jókora lyukat is csinált a 1.500.000 dollárra (Kb. 394 millió Ft) becsült műalkotáson.

A fiún látszik, hogy egy kissé megijedt a baleset miatt, ámde a kiállítás kurátora külön arra kért mindenkit, hogy ne a kissrácot hibáztassák ezért a botlásért és ne a családjával akarják megfizettetni a kárt. Helyette a kiállítás szervezői a biztosítótól kérnek pénzt a renoválásra és abból ellentételezik majd a kép tulajdonosát is.

A tajvani srác nem az első ilyen kétbalkezes múzeumlátogató: 2006-ban a Cambridge-i Fitzwilliam Múzeumban egy cipőfűzőjében megbotlott férfi összetört 3 db rendkívül értékes 300 éves kínai vázát.

2010-ben a New York-i Metropolitan Múzeumban egy nő Picasso egyik festményének esett neki, és 15 cm-es vágást okozva ezzel.

A legdöbbenetesebb hibát Steve Wynn kaszinó-mágnás követte el, aki úgy 10 éve belekönyökölt Picasso 1932-ben készült mesterművébe, a Le Reve (Álom) című festménybe. 2013-ban Wynn rekord áron, 155.000.000 dollárért értékesítette a nagyszerűen helyreállított műremeket.











Forrás:

«
Next
Újabb bejegyzés
»
Previous
Régebbi bejegyzés

Nincsenek megjegyzések:

Leave a Reply