» » » 2050-ben - 40.000 Ft lesz a nyugdíjunk

Illusztráció! Kép: pixabay.com


Magyar szakértők szerint a következő generációknak fel kell készülniük arra, hogy vagy gondoskodni fognak több 10 millió Ft-os megtakarításról vagy be kell érniük a mostani 116.000 Ft-os nyugdíj akár 1/3-ával, vagyis kb. 40.000 Ft-tal 2050 táján.

Bizonyos számítások szerint 30 - 40 milliót kellene félreraknia a nyugdíjba vonulás időszakára annak, aki meg akarja őrizni kb. 20 évre tervezett nyugdíj mellett a mostani életszínvonalát. A legkisebb öregségi nyugdíj mellesleg jelenleg havi 28.500 Ft, szóval a jövő átlagnyugdíjasai alig fognak többet kapni napjaink „nyomor nyugdíjánál" – adta hírül a Blikk.


A 2025 után nyugdíjba vonulók számára a magyar népesség öregedése igen súlyos terhet ró, de számos más körülmény is befolyásolhatja az átlagnyugdíj értékét – jelentette ki Simonovits András nyugdíjszakértő, aki számokat nem szándékozott említeni, de azzal egyetértett, hogy számottevő mértékben csökkenhet a mostani 116.000 Ft-os ellátás jövőbeli értéke.

A szakértő úgy gondolta, valamiképpen csökkenhetne a teher, ha sikerülne visszacsábítani a külföldön dolgozók nagy részét és letelepíteni az ide bevándorolni hajlandókat. A szakértő szerint idővel elkerülhetetlenül muszáj lesz emelni a nyugdíjkorhatárt is, akár 70 évre. Mindazonáltal azt is figyelembe kell venni, hogy egyes pozíciókat már nem lehet ellátni ilyen magas korban, pl. egy autóbuszvezető 70 évesen már szinte képtelen a volán mögé ülni.








«
Next
Újabb bejegyzés
»
Previous
Régebbi bejegyzés

Nincsenek megjegyzések:

Leave a Reply