» » » A kormány szerint hazánk támadás alatt áll

Illusztráció! Kép: pixabay.com


Akik támadnak, azok a menekültek. Legalábbis Kovács Zoltán kormányszóvivő elmondása szerint.

Megismételte Lázár János korábbi szavait az ATV Egyenes Beszéd című műsorában Kovács Zoltán, közölve, hogy Magyarország támadás alatt áll. A kormányszóvivő szerint a menekültáradat nem tűnik spontánnak, jól szervezetten, felkészítetten jönnek felénk a migránsok, abban a hitben, hogy Európa megoldja majd a gondjaikat, de ez nem így van. Támadás alatt állunk - jelentette ki. Embercsempészek támadása alatt.

Indoklásként hozzátette: a politika akkor alkalmazza a támadás kifejezést, ha tegyük fel az adott jelenség mértéke és lényege leírható ezzel a kifejezéssel, és szerinte a menekültek kapcsán ez így van. A szóvivő szerint az előttünk lévő államok ránk eresztik ezt az embertömeget, és a határzárral ezeket az országokat is arra ösztökéli, hogy elvégezzék házi feladataikat. De ezt a nyomást már Németország és a skandináv országok sem bírják nagyon.

A kormányszóvivő elmondta: a most kinevezett határvadászok a rendőrség keretein belül fognak működni, nincs szükség külön határőrségre, ezek a frissen létrehozott századok képesek lesznek kezelni a kialakult helyzetet. Továbbá kijelentette: a határvadászok a kerítés védelmét, illetve a már meglévő és az újonnan megnyíló magyar - szerb határátkelő pontok védelmét fogják ellátni.






Kovács a Lázár János visszavonulásával kapcsolatos hírekhez nem fűzött kommentárt, de hozzátette: minden ember leváltásáról Orbán Viktor dönt. Azzal kapcsolatban, hogy lesznek-e személycserék a kormányban, Kovács Zoltán azt mondta: ha lesznek is ilyenek, az szeptember közepéig meg fog valósulni.
















Forrás:

«
Next
Újabb bejegyzés
»
Previous
Régebbi bejegyzés

Nincsenek megjegyzések:

Leave a Reply