» » » Közeleg a lehűlés: óriási vihar csaphat le az országra

Kép: pixabay.com


Ma még hőség lesz, vasárnap azonban heves zivatarok alakulhatnak ki a Dunántúlon, amely végigsöpörhet az országon.

Szombaton a nap első részében csak igen kevés felhő lesz az égen, többórás napsütésre van kilátás, csapadék még nem alakul ki. A déli óráktól erőteljes gomolyfelhő képződés várható majd délután főként a Dunántúlon, majd este már a középső tájakon is kialakulhat zápor, zivatar. Zivatarok környezetében viharos széllökések is lehetnek. Tetőzik a kánikula, mivel délután 33 - 39 °C fokos hőség lesz – tette közzé a köpönyeg.hu meteorológia portál.

Az Országos Meteorológiai Szolgálat minden megyében vészjelzést adott ki a hőség okán. Az OMSZ heves zivatarokra is figyelmeztet némely tájegységeken.



Vasárnap délnyugat felől erős felhősödésre lehet számítani, valamint egyre több helyen fordulhat elő zápor, zivatar. Heves zivatarláncolat is létrejöhet a Dél-Dunántúlon, amely az ország belseje felé halad tovább majd. Felhőszakadások, jégesők és szélviharok pusztíthatnak. A Nyugat-Dunántúlon már mérséklődhet néhány °C fokkal a hőmérséklet, de az ország jelentős részén marad a fullasztó meleg 30 - 37 °C fokos csúcsértékekkel.

Hétfőn a megerősödő, néhol viharossá váló északnyugati széllel hűvösebb levegő érheti el hazánk térségét, ily módon az ország számottevő részén megszűnik a napok óta tomboló forróság. Számos helyen, visszatérő jelleggel alakulhat ki eső, zápor, zivatar.

Kedden az ország déli felén eleinte még borús idő valószínű záporokkal, majd a viharos északnyugati szél révén csökken a felhőzet, egyre több helyen bújik elő a nap. Az északi tájakat amellett egy masszív csapadéktömb érheti el, ami kiadós esőt generálhat.

Szerdán délnyugat felől újabb nedves levegő jöhet a Kárpát-medence térségébe, egyre többfelé eshet újra az eső. A hőmérséklet pedig 22 - 29 °C fok között alakulhat.












«
Next
Újabb bejegyzés
»
Previous
Régebbi bejegyzés

Nincsenek megjegyzések:

Leave a Reply