» » » 20 év munkaviszony után menesztik algyői igazgatónőt

Kép: pixabay.com


Levélben búcsúzott el a szülőktől az algyői általános iskola egykori igazgatója, akinek ismételten benyújtott vezetői pályázatát az összes véleménynyilvánításra jogosult szervezet egybehangzó támogatása ellenére sem fogadta el az Emmi – jelent meg a Delmagyar.hu weboldalán.

Iván Zsuzsanna még biológia - technika szakos tanárként sem maradhat az Algyői Fehér Ignác Általános Iskolában - tudta meg a Delmagyar.hu. Az intézményt a tanárnő 20 éven át igazgatta, ez volt az első munkahelye. Az egykori igazgató abban bizakodott, hogy az új pályázat kiírásáig maximum 1 évre adható vezetői megbízást kap. De nem így történt.

Iván Zsuzsanna vezetői pályázatát indoklás nélkül dobta vissza az Emberi Erőforrások Minisztériuma. Habár az összes véleménynyilvánításra jogosult szervezet a tanárnő mellé állt, ez sem volt elég: az iskola szülői szervezete egybehangzóan, támogatásáról biztosította az igazgatónőt, a 33 fős tantestületből Iván Zsuzsanna pályázatára 30-an szavaztak igennel. Őt támogatta a diákönkormányzat valamint az iskolaszék is.

Az iskola szülői szervezete az Emmi-hez fordult, viszont nem sokra mentek vele. "Csak annyi választ kaptunk a minisztériumtól, hogy nem kötelesek megindokolni a leváltás okát. Ennyire méltattak minket. A szülői szervezet a továbbiakban sem hajlandó beletörődni ebbe a helytelen döntésbe. Arról sem adtak tájékoztatást, hogy ki fogja ezentúl vezetni azt az iskolát, ahol a gyermekeink tanulnak" – mondta el Bezdán Mihály, a szervezet egyik tagja a Delmagyar.hu-nak.

Akad egy másik jelölt is







A jelenlegi mandátumát töltő igazgatónő pályázata mellett még 1 munka érkezett be az Emmi vezetői posztra kiírt pályázatára: Gondáné Pál Ildikóé, aki nem tagja az iskola tanári karának. Korábbi sajtóértesülések szerint Gondáné pályázatát el sem lett volna szabad fogadni, mivel nincsen közoktatási vezetői szakvizsgája az új jelöltnek. Ő is megszólalt az ügyben: mint mondotta, pedagógus-diplomája van, jelenleg is képzi magát, a közoktatási szakvizsga nemléte pedig nem kizáró ok.

Nemrégiben az a pletyka járta Algyőn, hogy az Emmi arra játszik, hogy Gondáné az újabb nyilvános pályázat kiírásáig megszerzi a hiányzó képesítést, ily módon könnyűszerrel kinevezhetik igazgatónak.















«
Next
Újabb bejegyzés
»
Previous
Régebbi bejegyzés

Nincsenek megjegyzések:

Leave a Reply