» » » Eljárás alatt a fekete ruhás ápolónő

Fotó: facebook.com


Sándor Mária a kamara szerint megsértette az etikai kódexet azzal, hogy különböző fórumokon beszélt az egészségügyben uralkodó áldatlan helyzetről.

Etikai eljárás indult Sándor Mária ellen, ő az, aki fekete ruhában tiltakozott az ápolók munkakörülményei és az egészségügy helyzete miatt, derül ki egy, az ápolónő Facebook oldalára feltöltött videóból - adta hírül a hvg.hu

A videóban bemutatják a Magyar Egészségügyi Szakdolgozói Kamara hivatalos értesítését, ebben a Zala Megyei Területi Etikai Bizottság arról informálta az ápolónőt, hogy július 23-án eljárás indult ellene. Az tájékoztatóból az is kiderül, hogy Balog Zoltán terjesztett elő panaszt etikai vétség gyanúja miatt, tudniillik különféle kommunikációs csatornákon tett kijelentéseivel "többszörösen megszegte az egészségügyi szakdolgozókra vonatkozó Etikai Kódex szabályait".

Nem lehet tudni, miért, de az üggyel valamiért mégis a Zala megyei etikai bizottság foglalkozik, habár Sándor Mária a fővárosi Péterfy Sándor utcai kórház alkalmazásában áll. 

Mindeközben 2 ellenzéki párt is felhördült az eseményeken, és külön-külön közleményben fejezték ki együttérzésüket az ápolónővel. Az LMP jogi segítséget is felkínált neki és közölte, borzasztó, hogy a kormány el akarja hallgattatni az egészségügy állapotáról nyíltan beszélő dolgozókat. A DK ennél is szókimondóbban fogalmazott: "Aki nem hajlandó rabszolgaként be fogott szájjal gürcölni, azt a hatalom megbünteti, elbocsátja, lejáratja és ellehetetleníti." Szerintük a "karaktergyilkosságért" Balog Zoltán Emmi-miniszter a felelős, ezért kérik a református egyházat, hogy indítson szintén etikai eljárást a mellesleg lelkészi végzettséggel is rendelkező miniszter ellen (a párt gyaníthatóan összekeverte az etikai bizottság Balog Zoltánját a miniszterrel).









«
Next
Újabb bejegyzés
»
Previous
Régebbi bejegyzés

Nincsenek megjegyzések:

Leave a Reply