» » » Így lehet tanulni ingyenesen a világ legjobb egyetemein

Kép: pixabay.com


Tudtátok azt, hogy ingyen is van mód a tanulásra a világ legjobb egyetemein, és még a lakásból sem kell kitennetek a lábatokat?

Olyan hírek terjedtek, hogy a Harvard Egyetem is hirdet ingyenes kurzusokat. De nincs pénzem kiutazni, de jó volna elvégezni. Lenne erre valamiféle megoldás?

Igen, jó néhány ingyenes kurzus van meghirdetve a világ legjobb egyetemein és nem kell szükséges a lakásból sem kilépni, mivel a többség online kurzus.

A Coursera weboldalán 122 egyetem több mint 1.000 kurzusa közül lehet szemezgetni, a legtöbb a bölcsészet- és a társadalomtudomány, az üzlet és menedzsment, valamint az egészség és társadalom területén indul, de több tucatot lehet találni a filmmel és zenével, a programozással vagy a joggal kapcsolatban is.




A másik nagy online egyetemi platform az edX, amelyen azonban a - bölcsészettudományok mellett - a műszaki tudományok és az informatika területén indul a legnagyobb számban kurzus. Ez nem is csoda, hiszen az oldalt a Massachusetts Institute of Technology (MIT) és a Harvard indította, az ötletgazda pedig az MIT számítástechnika tanára, Anant Agarwal volt. Jelen pillanatban kb. 70 intézmény 576 programja közül tudnak válogatni az érdeklődők, de például a Microsoft is indít programozói tanfolyamokat.















«
Next
Újabb bejegyzés
»
Previous
Régebbi bejegyzés

Nincsenek megjegyzések:

Leave a Reply