» » » Menekültek holttestére bukkantak a magyar határ közelében Ausztriában

Illusztráció! Kép: pixabay.com


Ausztriában, az A4-es autópályán találtak egy furgont, abban voltak a halottak - közölte a burgenlandi tartományi rendőrparancsnokság csütörtökön. Akár 50 holttest is lehet az osztrák autópályán talált furgonban.

Az osztrák Kronen Zeitung napilap úgy értesült, hogy akár 50 halott is lehetett abban a csempészfurgonban, amire Ausztriában, a magyar határ közelében találtak rá a rendőrök. Az osztrák belügyminisztérium egyelőre azt közölte, hogy "30 - 50 között" van a halálos áldozatok száma.
Az újság arról ír, hogy a raktérben megfulladtak a menekültek.

A csempészjárműre az A4-es autópálya burgenlandi szakaszán bukkantak, Nezsider (Neusiedl) és Pándorfalu (Parndorf) települések között, a kisteherautó a leállósávban állt.  A rendőrség későbbre ígért tájékoztatást az ügyben.

Johanna Mikl - Leitner osztrák belügyminiszter az ügy miatt tartott sajtótájékoztatón nyomatékosította: a csempészeknek nem szabad biztonságban érezniük magukat, illetve az EU határainak megerősített védelmére szólított fel. Hozzáfűzte: a bevándorlókat el kell osztani az unió tagországai között. A tárcavezető hangsúlyozta: az elkövetőket az emberi élet nem, csupán a profit érdekelte és kijelentette, hogy meg fogják erősíteni az embercsempészek elleni fellépést.




A krone.at osztrák portál arról adott hírt, hogy a rendőrség délelőtti közlése szerint kedden 3 embercsempészt fogtak el Bruck am Leithe-nél. A migránsok beszámolói szerint az egyik csempész egy teherautó rakterébe zsúfolta őket, ahol alig kaptak levegőt. A bezárt menekültek - köztük 10 gyerekkel - hiába könyörögtek a sofőrnek, hogy álljon meg, a csempész szóra sem méltatta őket és megállás nélkül hajtott a szerb határtól Ausztria irányába.














Forrás:

«
Next
Újabb bejegyzés
»
Previous
Régebbi bejegyzés

Nincsenek megjegyzések:

Leave a Reply