» » » 2 hetes álomnyaralás 100.000 Ft-ból

Kép: pixabay.com


A legtöbben az utolsó pillanatokra hagyják a nyaralásuk megszervezését, ámde könnyen megeshet, hogy már csak az utószezonban találnak maguknak megfizethető nyaralást. Íme, 3 város, ahol még szeptember elején is jól érezheti magát az ember. Ön szerint melyik tengerparton nyaralhat ebben az évben 107.000 Ft-ból?

Többen az utolsó pillanatokra hagyták a nyaralásuk lefoglalását, csakhogy, ha az utazási iroda nem tud „Last minute” utat ajánlani, akkor nekünk magunknak kell lebonyolítani az utat. A Pénzcentrum összegyűjtött 3 olyan külföldi utazási opciót, amelyen az ember kipihenheti az éves fáradalmakat.

Mivel ez idő tájt az utószezonban lévő nyaralást lehet már csak jó áron lefoglalni, ezért szeptember első heteit lehetett választani. Ilyenkor megesik azonban, hogy az időjárás már kissé hűvösebb, ezért inkább a városnéző lehetőségekre lehetne koncentrálni. Minden alkalommal repülős utazással és belvárosi vagy jó bejutással a belvárosba, az Airbnb-n foglalt szállással van kalkulálva.

A legolcsóbb hely: Varsó


A legjutányosabban Varsóban jövünk ki. A repülőjegy 2 főre összesen 25.960 Ft-ba kerül a Wizz Airnél, ha szeptember 2-án van az indulás és 8-án az érkezés. Ez 6 éjszaka, ami alatt már körbe lehet járni a várost. A szállások között szétnézve napi 5.000 Ft körüli ajánlatok is találhatók, az egyik optimális választás, a belvárosban található, 2 főre a 6 éjszaka pedig mindössze 31.680 Ft-ba kerül. 

A költségtakarékos nyaraláshoz persze nem elég, hogy a szállás és a repülőjegy olcsó, de a kiválasztott 3 úti cél közül Varsó a legolcsóbb ebből a nézőpontból is, egy korsó sört 2,25 €-s áron lehet kapni, míg egy átlagos étkezés 5 €-ba kerül a Palprices összehasonlító oldal adatai alapján.

A legideálisabb hely felfrissülésre: Malmö


Aki a nagy hőség elől szeretne egy kicsit hűvösebb helyre menekülni, annak remek választás lehet észak felé venni az irányt. A fapados repülőjegyek között a svédországi Malmö az egyik legolcsóbb lehetőség, már 31.960 Ft-ért megjárhatjuk Wizz Air-el. A szállás azonban jóval költségesebb, mint Varsóban, a 7 éjszakára 92.000 Ft-ért található csak szállást a belvárosban és az átlagárak ennél is magasabbak. 

A skandináv országokba máskülönben azoknak javasolt nyaralásra menni, akik nem szeretnének alkoholizálni, mivel ez igazán drága az északi országokban, a közeli Stockholmban például kb. 7 € a sör átlagos ára. Az ételek azonban nem annyira drágák, 10 €-ból fejenként meg lehet úszni egy étkezést. Malmö egyik vonzereje lehet mellesleg az is, hogy ha megunja az ember a kisvárost, akkor át lehet ruccanni a nem olyan távoli Koppenhágába, ahol bőven akad látnivaló.

Kiruccanás délre: Velence


A velencei repülőjegyek esetén érdemes inkább 2 hétre tervezni, mivel ekkor lehet kapni jó áron jegyet a légitársaságtól. Íme, a Ryanair ajánlata, ahol már 39.000 Ft-ért elutazhat az ember a cölöpökre épült városba. Mivel magában Velencében igazán sokba kerül megszállni, ezért Mestre-ben, a város szárazföldi kapcsolatánál javasolt szállást találni, ahonnan pillanatok alatt és olcsón el lehet jutni Velencébe. Ebben a városban 2 fő 12 éjszakát már 71.000 Ft-ért is eltölthet, ami eléggé kedvező, ha Malmö-vel kellene összehasonlítani.

Velence mellett szól az is, hogy a szeptemberben még a kiváló olasz időjárást is ki lehet használni, ugyanis a homokos tengerparton is van mód a fürdőzésre. Az árakra mindazonáltal nem árt odafigyelni, ugyanis egy étkezés könnyen 30 €-ba is kerülhet 2 fő részére, igaz legalább a sörökért nem kérnek el mindössze 4 € körüli összeget. Ezeket a költségeket is le lehet faragni máskülönben, ha nem magában Velencében szándékozni enni az utazó, hanem Mestre-ben vagy más, közeli kis városkában. Fontos, hogy aki Észak-Olaszországot szeretné bebarangolni, annak kitűnő kiinduló pont lehet a város, mivel a régió vasútvonalai itt futnak össze, ezáltal számos neves észak-olasz város néhány óra alatt vonatúttal elérhető.

Hová tanácsos menni?


Amikor a „Last minute” utat megszervezzük magunknak, akkor először is azt érdemes kiválasztani, hogy milyen jellegű útra menjünk, inkább várost néznénk, vagy esetleg szeretnénk strandolni is. Ha ezt tudjuk, akkor ajánlatos mind a repülőjegyeket, mind a szállások árát figyelembe venni a hely kiválasztásánál. Ugyan az sem utolsó szempont, hogy mennyibe kerül az étkezés adott országban, azonban Nyugat-Európában viszonylag hasonló árakkal találkozhatunk, de ha döntésképtelenek lennénk, akkor javasolt felkeresni egy ár összehasonlító weboldalt.



«
Next
Újabb bejegyzés
»
Previous
Régebbi bejegyzés

Nincsenek megjegyzések:

Leave a Reply