» » » Vizes világbajnokság: Az első magyar érem már megvan!

MTI-Fotó


Olasz Anna ezüstérmet nyert a nyíltvízi úszók női 25 km-es versenyében a kazanyi vizes világbajnokság szombati napján.

A 21 éves sportoló lány ezzel megszerezte a magyar küldöttség első érmét az Oroszországban rendezett viadalon.

Helyi idő szerint reggel 8:00-kor a férfiak 32 fős mezőnye rajtolt el Székelyi Dániellel együtt, majd 15 perccel azután a nők is a Kazanka folyóba ugrottak. Olasz Anna az 1-es rajtszámot kapta, míg Kiss Nikoletta az utolsóval, a 31-essel vágott neki az embert próbáló távnak.

A múlt évi, Berlinben rendezett Európa bajnokságon ezüstérmes Olasz Anna a tatár fővárosban 5 km-en a 13. lett, míg az olimpiai számban, 10 km-en drámai "végjátékot” követően az ötkarikás aranyérmes Risztov Éva mögött a 11. helyen végzett, így épphogy lemaradt a Riói kvótáról. Olasz akkor értelemszerűen el volt keseredve, de kijelentette, hogy szeretne a leghosszabb távon szerzett éremmel vigasztalódni. Ebből kifolyólag tulajdonképpen végig az élmezőnyben hajtott, amíg Kiss Nikoletta nagyjából fél táv után kezdett leszakadni a legjobbaktól.

2 évvel korábban Olasz a 10 km-en ezüstérmes brazil Ana Marcela Cunha-val lépett el a mezőnytől, az utolsó körre is együtt fordultak rá, a harmadik helyen a német Angela Maurer közel 2 perces hátránnyal volt a nyomukban. A dél-amerikai az utolsó 1000 m-en hatalmas hajrába kezdett, s végül határozottan győzedelmeskedett a magyar versenyző előtt.

Olaszt megelőzően legutóbb ’94-ben, Kovács Rita – Risztov aktuális edzője - szerzett érmet, szintén ezüstöt 25 km-en.

A 20 esztendős Székelyi Dániel a tavalyi németországi kontinensviadalon a táv felénél feladta a versenyt, most viszont teljesítette az igen nagy igénybevételt jelentő távot, és végül a 20. helyre érkezett be.

A Kazanka folyó partján felállított emelvényen a több 100 néző nagyszerűen szórakozott végig, a több mint 5 órás viadalon, leginkább a fordulóknál bíztatták őrjöngve az úszókat. Ezek után itt rendezik majd a VB talán leglenyűgözőbb versenyét, a férfi és a női óriás toronyugrást, előbbiek 27, utóbbiak pedig 20 m-es magasságból végrehajtott ugrásokkal kápráztatják majd el az ide látogatókat.



«
Next
Újabb bejegyzés
»
Previous
Régebbi bejegyzés

Nincsenek megjegyzések:

Leave a Reply