» » » Fékezze meg a náthát! Gyógynövények a megfázás stádiumaihoz

Kép: pixabay.com


A hatékony védekezéshez a megfelelő időzítés szükséges.

Torokfájás


Ebben az esetben már javasolt intenzíven megkezdeni a védekezést, amely meggátolja a betegség kialakulását. Eredményes segítség lehet az Echinacea csepp. A kas-virágnak is nevezett gyógynövény, hatékony gyulladáscsökkentő és az immunrendszert is erősíti.

Láz


Amikor emelkedik a testhőmérséklet, az immunrendszer csúcsteljesítménnyel üzemel. Ily módon teszi ártalmatlanná a vírusokat, amelyek 38,5 °C foknál magasabb hőmérsékletet nem viselnek el. Az immunrendszer működését segítő készítmények szedése ilyenkor már nem igazán hoz javulást, sőt, hatásukra a láz veszélyes magasságokba emelkedhet. A bodza- és a hársfateát viszont okvetlenül tanácsos iszogatni, ezek segítségével tudniillik kiizzadhatja a nátha kórokozóit.

Köhögés


Mindenféle légúti megbetegedés, hörghurut és asztma, de még szamárköhögés ellen is régi, jól bevált gyógyszer a lándzsás útifű. Ez szirup formájában is hozzáférhető a patikákban, gyógynövényboltokban. Oldja a letapadt nyálkát, enyhíti a köhögést.

Végtagfájdalom


Amikor hasogat a feje vagy az izmai és a végtagjai sajognak, segít az acetil-szalicilsav, az aszpirin hatóanyaga. A népi gyógyászat követői azonban a problémás testrészekre tormát tesznek, ugyanis helyi vérbőséget gerjeszt. 
Mindemellett a rozmaring illóolaja is hatékony, amely a magyar gyógyszerkönyvben - és néhány európai országéban is - hivatalos gyógyszerként szerepel. Aromaolajként élénkíti a keringést és csökkenti a gyulladást a kezelt területen, ezért ízületi fájdalmak enyhítésére használatos termékek készítésére alkalmazzák.

Herpesz


A méhek által összegyűjtött propolisz gyanta nem csupán az immunrendszert erősíti, hanem el is pusztítja a vírusokat. Ettől válik az alkoholos kivonata 2-szeresen értékessé. Belsőleg alkalmazva serkenti a falósejtek működését, külsőleg a herpeszre kenve pedig hamar eltünteti az influenza nem kívánt tünetét.












«
Next
Újabb bejegyzés
»
Previous
Régebbi bejegyzés

Nincsenek megjegyzések:

Leave a Reply